Во првите е лесно: победува оној кој прв ќе ја помине целната линија. Во тие неколкудневни, односно по етапи - како што се Тур де Франс, Џиро...

век на две тркала

Freeride: Во овој модалитет, вие само сакате да се забавувате, да ги прескокнете најпретераните Drops, да се спуштате по најстрмните падини надвор од патеката и секогаш да ја барате таа невозможна линија што…

век на две тркала

Овој велосипед е многу сличен на друмски или рути велосипед, односно на класичните велосипеди за велосипеди кои можете да ги видите, на пример, на професионални натпревари...

век на две тркала

Планинскиот велосипед се разликува од останатите натпреварувачки велосипедски дисциплини бидејќи се одвива во природни средини. Друга фундаментална разлика е поврзана со…

век на две тркала

Најважните друмски велосипедски трки Тур де Франс. Оваа трка се смета за една од најважните во светот на велосипедизмот бидејќи има…

век на две тркала

Кои се модалитетите на возење велосипед? Натпреварувачкиот велосипедизам е спорт во кој се користат различни видови велосипеди. Постојат неколку модалитети или дисциплини во…

век на две тркала

Друмски велосипедизам на Олимписките игри Двете актуелни форми на друмски трки на Олимписките игри се оригиналната друмска трка и хронометарот…

век на две тркала

Видови на велосипед Патен велосипедизам. Велосипедизам во патека. Планински велосипедизам. Циклокрос. Судење. Возење велосипед во соба. BMX велосипедизам. Велосипедски туризам. Повеќе ставки… Кои се модалитетите на возење велосипед…

век на две тркала

XCC се состои од патека од 1 km до 1,5 km со трка која трае помеѓу 20 и 25 минути и има просек од шест до…

век на две тркала

Тур де Франс Оваа трка се смета за една од најважните во светот на велосипедизмот бидејќи има највисока категорија на професионални натпревари во…

век на две тркала